Cigarete jeftinije najkasnije od 3.septembra
Ilustracija

Od 20 do 30 centi

Cigarete jeftinije najkasnije od 3.septembra

Sve je spremno za smanjenje cijene cigareta u prosjeku od 20 do 30 centi po paklici od 1. septembra, zbog usporavanja akciznog kalendara, odnosno vraćanja akcize sa sadašnjih 40 na 30 eura na hiljadu komada, kazali su iz Ministarstva finansija Pobjedi.

Da li će baš od subote ili možda par dana nakon toga pojeftiniti sve cigarete, u ovom momentu nije izvjesno. Iz trgovina koje se bave prodajom cigareta Pobjedi je nezvanično rečeno da su im snabdjevači nagovijestili da niže cijene možda “zakasne” dan-dva.

Objasnili su da oni ne mogu sniziti cijene prije nego što dobiju cjenovnik od uvoznika veleprodavaca Neregelije, Plus d.o.o, Delte, Bar koda…

Izvršni direktor Plusa d.o.o. Prokopije Perić kazao je da će najkasnije do 3. septembra biti korigovane cijene.

“U skladu sa promjenom akcize, Plus d.o.o, trenutno najveći uvoznik cigareta u Crnoj Gori, izvršiće korekcije maloprodajne cijene cigareta najkasnije do 3. septembra”, istakao je Perić.

Podsjetimo, drastičan pad prodaje legalnih cigareta, rast sive ekonomije i smanjenje prihoda budžeta bili su razlog vraćanja akciza na prethodni nivo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.