Napravite čokoladni hljeb sa bananama i malinama
ilustracija

Napravite čokoladni hljeb sa bananama i malinama

Jednostavan recept koji uvijek uspijeva. Isprobajte već danas!

Sastojci:

- 2 jaja

- 3 banane

- 125 g margarina

- 100 g žutog šećera

- 200 g brašna

- 200 g malina

- 1 prstohvat soli

- 100 g tamne čokolade

- malo cimeta

- 25 g kakaa

- malo sode bikarbone

Priprema:

Viljuškom izgnječiti banane, a u drugom sudu sjediniti margarin sa šećerom, zatim dodati jaja i prstohvat soli, pa tek na kraju banane. Istopiti čokoladu sa malo maslaca pa kad se malo prohladi dodati u činiju. Sve lijepo sjediniti.

U dublju činiju sipati sve suve sastojke: brašno, cimet, kakao u prahu, sodu bikarbonu i promiješati. Na kraju dodavati postepeno suve sastojke u sud sa bananama, dodati maline i miješati lagano dok se ne dobije ujednačena masa. Margarinom podmazati pleh za pečenje i sipati dobijenu smesu. Peći u predhodno zagrijanoj rerni na 200C. Čačkalicom provjeriti da li je kolać pečen, potrebno je oko 25 minuta (zavisi od rerne).  

N1

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.