Han: EU izvukla pouke, pristupni pregovori će trajati duže
Johanes Han

"Kvalitet ispred brzine"

Han: EU izvukla pouke, pristupni pregovori će trajati duže

Evropski komesar za proširenje i susjedsku politiku Johanes Han ukazuje da će pristupni pregovori u budućnosti duže trajati nego što je ranije bio slučaj.

U intervjuu austrijskom dnevniku "Tiroler tagescajtung" Han je kazao  da će ubuduće "kvalitet biti ispred brzine".

Rekao je da su članstva zemalja kao što su Mađarska i Rumunija "mnogo toga pokazala".

"Na kraju bolnog procesa građani žele vladavinu prava, kao što se vidjelo na protestima u Rumuniji protiv korupcije", naveo je Han, prenio je Tanjug.

Rekao je da je EU izvukla pouke iz dosadašnjih pristupnih procesa.

"Procesi koje podstičemo na Zapadnom Balkanu trebalo bi da dobiju mnogo veći nivo nepovratnosti kada je riječ o uspostavljanjuu vladavine prava i borbi protiv korupcije", objasnio je Han.

Evropski komesar je, kada je riječ o glasinama da će poslanik u Evropskom parlamentu Otmar Karas biti glavni favorit za sledećeg komesara iz Austrije, rekao da se ne bavi time.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.