Marković nezadovoljan zbog kašnjenja radova na izgradnji mosta Sutivan-Njegnjevo
Foto: Vlada Crne Gore

Premijer obišao nenajavljeno još četiri gradilišta u MK i BP

Marković nezadovoljan zbog kašnjenja radova na izgradnji mosta Sutivan-Njegnjevo

Predsjednik Vlade Duško Marković obišao je danas nenadano više gradilišta u Sjevernom regionu i tom prilikom je izrazio zadovoljstvo projektima koji se razvijaju u skladu sa planom, ali je izrekao ozbiljna upozorenja u vezi sa projektima na kojima je ustanovio kašnjenja i probleme.

„Ovdje smo na trasi prve i druge dionice puta u Bistrici u vezi sa projektom Đalovića Pećine. Ovdje radove izvodi Strabag sa svojim podizvođačima. Imao sam priliku da se uvjerim da radovi dobro idu i da je čitav projekat Đalovića pećine sadržajan i dobro obuhvaćen, i kako sada stvari stoje, iz ove perspektive, vjerujem da ćemo u roku završiti sve započete aktivnosti“ – rekao je premijer Duško Marković u Bistrici ba gradilištu novog puta ka Đalovića pećini.

20180828BijeloPoljePVDuskoMarkovicuobilaskugradilistima002

Dodao je da posebno važnim smatra to što se već sada radi na saobraćajnici od Jadranske magistrale do Bistrice tako da će cijela dionica biti kvalitetna.

„Sa punim zadovoljstvom dijelim utisak o onome što sam zatekao na licu mjesta“ – rekao je Premijer u Bistrici.

20180828BijeloPoljePVDuskoMarkovicuobilaskugradilistima006

Govoreći o radovima sa mojkovačke strane Bjelasice, predsjednik Vlade je rekao da je obišao radove na putu ka Katunu Žarski i da je onim što je vidio nezadovoljan.

„Radovi tamo ne idu zadovoljavajućom dinamikom. Postoje ozbiljni problemi koji su izgleda uzrokovani u samim fazama pripreme projekta – u fazama projektovanja, revizije i nadzora“ – rekao je premijer dodajući da će se ovim stanjem posebno pozabaviti.

20180828MojkovacobilazakdioniceputapremaBjelasici006

Što se tiče radova na putu na bjelopoljskoj strani Bjelasice, na putu ka Cmiljači, premiijer Duško Marković je izrazio zadovoljstvo viđenim rekavši da su raspisani tenderi i da su odabrani dobavljači i ugovoreni poslovi za cio projekat – i da na tom projektu dinamika zadovoljava.

20180828BijeloPoljePVDuskoMarkovicuobilaskugradilistima013

Premijer je rekao da je dolazeći u Bistricu svratio i do gradilišta mosta preko Lima koji treba da poveže Sutivan i Njegnjevo, a za koji je kamen-temeljac postavio premijer početkom ove godine.

„Nijesam zadovoljan, ovdje ćemo morati da uradimo mnogo više nego što je urađeno do sada. Imaćemo razgovore preko nadležnog ministarstva i direkcije i sa izvođačem i sa odgovornim ljudima u direkciji. Moramo odgovoriti obavezi koju smo preuzeli da građane i đake sa ovog prostora ne dovodimo u neprijatnu situaciju“ – rekao je premijer Duško Marković.

20180828BijeloPoljePVDuskoMarkovicuobilaskugradilistima014

Premijer je rekao da će nastaviti da prati dinamiku ovih projekata važnih za Sjeverni region.

„Nećemo odustati od naše namjere da se državni novac troši na kvalitetan i odgovoran način, i da se promjene vide na terenu“ – rekao je premijer Duško Marković.
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.