Građani, ne palite vatru na otvorenom!
Ilustracija

Apel Službe zaštite Glavnog grada

Građani, ne palite vatru na otvorenom!

Služba zaštite Glavnog grada apeluje na građane da se u narednim danima zbog pogoršanja vremenskih prilika i povećanja rizika od nastanka požara pridržavaju zabrane paljenja vatre na otvorenom i da u slučaju potrebe za tim za svaku vrstu pomoći i savjeta obavijeste Službu zaštite.

Iz službe podsjećaju da je izazivanje požara kršenje niza zakona i da će sve nadležne službe i organi, kako na lokalnom tako i na državnom nivou, pratiti stanje na terenu i u slučaju nepoštovanja zakona reagovati.

"Služba zaštite Glavnog grada Podgorica obavještavaće nadležne organe, prije svega Komunalnu policiju i Komunalnu inspekciju Glavnog grada, kao i Upravu policije, u svim slučajevima kad je na terenu neophodna njihova reakcija, kao što je bio slučaj i do sada.  Osim toga, nastavićemo sa svakodnevnim osmatranjem terena specijalnom letilicom dron u cilju ranog otkrivanja nastalih požara, ali i uzroka nastanka i otkrivanja lica koja su za to djelo odgovorna", navodi se u saopštenju Službe zaštite Glacnog grada.

Apeluju na građane Podgorice da pomognu u očuvanju prirodne ljepote i životne sredine Glavnog grada u svom punom sjaju.

"Takođe, molimo građane da ukoliko primijete požar ga blagovremeno dojave na broj 123 i da u slučaju da primijete da neko lice iz bilo kog razloga vrši paljenje isto prijave na broj 122, fotografišu ili snime to lice i na taj način pomognu u zajedničkom nastojanju da smanjimo broj požara i sačuvamo prirodu Podgorice", navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.