Seksualni manijak pronađen mrtav u zatvoru
Foto: Ilustracija

Proveo 7 godina na robiji zbog silovanja

Seksualni manijak pronađen mrtav u zatvoru

Lazar Stevanović (69) iz sela Brežđe kod Mionice, višestruki silovatelj koji je pola života proveo na robiji, umro je u Specijalnoj bolnici u Okružnom zatvoru u Beogradu.

Kako Srpski telegraf saznaje, Stevanović je bio u požarevačkoj Zabeli na izdržavanju zatvorske kazne zbog pokušaja zlostavljanja maloljetnice, a tijelo je prevezeno na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti.

"Stevanović je iz Zabele prevezen u Beograd. Zatečen je mrtav u krevetu, a prema prvim informacijama, nije imao povreda po tijelu. Istraga o ovom slučaju je u toku", kaže izvor iz istrage.

Prema njegovim riječima, Stevanović je više puta hapšen i osuđivan je zbog sedam silovanja, a na meti su mu bile žene, djevojke, ali i maloljetnice.

"On je u februaru 2016. izašao iz zatvora, u kojem je proveo 10 godina zbog silovanja. Živio je kao beskućnik jer ga je sin izbacio iz kuće u strahu za svoje dvije maloljetne ćerke. Samo sedam mjeseci kasnije, Stevanović je ponovo završio iza rešetaka. On je tad u centru Valjeva pokušao da siluje učenicu valjevske gimnazije rodom iz Mionice koja je tad imala 16 godina", priča izvor.

Kako dodaje, monstrum je djevojčici rekao da je prijatelj njenog oca i da treba nešto da joj preda, pa ju je namamio u podrum zgrade.

Mrtvacnicamrtvak830x0

Foto: Profimedia

"Kad su ušli u podrum, Stevanović je maloljetnici među grudi gurnuo novčanicu od 100 dinara i pokušao da je zagrli. Djevojčica je brzo odreagovala, odgurnula manijaka i počela da vrišti. Nasilnik je pobjegao, ali ga je policija ubrzo identifikovala i privela. On se tad navodno teretio za još jedno silovanje u Valjevu", kaže izvor Srpskog telegrafa.

Lazar Stevanović je, dok je bio u zatvoru, sinu prepisao kuću u Valjevu, a u isto vreme ostao je i bez supruge, koja je podnijela zahtjev za razvod braka.

"Kad je izašao s robije, sin mu nije dozvolio da se vrati kući, pa je Stevanović boravio u šupi u istom dvorištu. Međutim, sin ga je ponovo prijavljivao policiji iz straha od požara, jer je nasilnik često ložio vatru", kaže izvor.

Kako dodaje, Stevanović je praktično živeo na ulici, pa je bio korisnik valjevskog Centra za socijalni rad.

Stevanović, koji je svojevremeno radio kao kondukter, policiji i pravosuđu poznat je i po nasilničkom ponašanju i sitnim krađama. Koliko je bio beskrupulozan, govori i to što je jednom prilikom nakon izlaska iz pritvora na putu do kuće napastvovao ženu, pa je odmah vraćen iza rešetaka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.