U biblioteci u Zadru visi slika samoubistva Praljka (FOTO)
Slobodan Praljak

U biblioteci u Zadru visi slika samoubistva Praljka (FOTO)

Slika koja prikazuje samoubistvo Slobodana Praljka nedavno je osvanula u gradskoj biblioteci Zadar.

Slika je postavljena u okviru izložbe umjetničkih djela "St. David" autorke Sonje Butić Davidov, a eksponat je u rekordnom roku privukao ogromnu pažnju javnosti.

Sliku na kojoj Praljak pije otrov umjetnica je naslikala dva dana nakon šokantnog samoubistva u haškoj sudnici, piše hrvatski portal "Indeks".

Djelo je, navodi se u tekstu "i estetski zanimljivo". Autorka nije propustila detalj laptopa Lenovo ispred Praljka, ali je ime proizvođača, iz nekog razloga napisano s dva "n" - Lennovo.

U desnom uglu iz hrvatskog grba obavijenog krilima izvire humanolika figura nalik na anđela s neidentifikovanom pokrivalicom na glavi koja, pretpostavlja se, pripada narodnoj nošnji.

Sonja Butić Davidov slikarstvom je amaterski počela da se bavi prije nekoliko godina, koristeći se tehnikom ulja na platnu. Njena djela uglavnom obiluju vjerskim motivima, portretima i pejzažima.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.