Pogledajte kako izgleda ljudsko tijelo nakon plivanja 163 kilometra? FOTO
Izvor:Twiter

55 sati u vodi

Pogledajte kako izgleda ljudsko tijelo nakon plivanja 163 kilometra? FOTO

Pobijedio je rak, a onda je riješio da pomogne onima koji pate od ove bolesti. Želja poznatog holandskog plivača bila je da se prikupe sredstva, koja će biti iskorišćena za istraživanje kancera.

Holanđanin Martin van der Veijden danas je profesionalni plivač, a sa 19 godina otkriven mu je rak. Doktori su mu davali male šanse za preživljavanje. Međutim, on ih je demantovao. Ne samo da je pobijedio bolest, već je dvije godine nakon dijagnoze, počeo ponovo da pliva. 

Martin van der Veijden je nekoliko godina posle najveće životne pobjede riješio da ispliva 200 kilometara i na taj način prikupi sredstva za istraživanje kancera. 

On je za 55 sati uspio da ispliva 163 kilometra. 

Untitled

Foto:Twiter

Uprkos tome što nije ostvario svoj cilj od 200 kilometara, kampanja je bila uspješna - plivač je prikupio preko četiri miliona dolara. 

Projekat je planiran da traje tri dana, uključujući kratko vrijeme za odmor i spavanje. 

Ono što je svima privuklo pažnju jeste izgled Martinovog tijela nakon plivanja.

Holandski plivač je 2008. godine na Olimpijadi u Pekingu je osvojio zlatnu medalju.

B92

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.