FIFA kaznila predsjednika FS Palestine zbog Mesija
Lionel Mesi

FIFA kaznila predsjednika FS Palestine zbog Mesija

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) kaznila je danas predsjednika Fudbalskog saveza Palestine zabranom prisustva utakmicama na godinu dana, pošto je podsticao i mržnju i nasilje prema jednom od najboljih igrača svijeta, Argentincu Lionelu Mesiju.

Predsjednik FS Palestine Džibril Radžub je u junu pozvao navijače da spale Mesijeve dresove i fotografije, ako bude igrao za reprezentaciju Argentine protiv Izraela u prijateljskoj utakmici.

Zbog velikih tenzija, Argentina je na inicijativu Mesija otkazala utakmicu koja je trebalo da se odigra početkom juna u Jerusalimu, u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

On je tada rekao da kao ambasador Unicefa ne može da igra sa onima koji "ubijaju nevinu palestinsku djecu".

"Prvo smo ljudi, pa onda fudbaleri", rekao je Mesi. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.