EU upozorava Italiju da ne prijeti zbog migrantske krize
Foto: Ilustracija

EU upozorava Italiju da ne prijeti zbog migrantske krize

Evropska unija upozorila je Italiju da se uzdrži od pretnji oko migrantske krize, pošto je zamjenik premijera rekao da Rim treba da zadrži dio svojih uplata u EU.

Portparol Evropske komisije Aleksander Viterstajn rekao je da je "EU zajednica pravila i funkcioniše na osnovu pravila, a ne prijetnji".

Italija je zabranila brodovima koji su pokupili migrante u moru da ulaze u njene luke, navodeći kao opravdanje nespremnost drugih zemalja da pruže pomoć, prenosi Beta, pozivajući se na AP.

Zamjenik premijera Luiđi di Majo rekao je da bi vlada mogla smanjiti svoje doprinose budžetu EU ako ne bude nađeno rješenje.

Vinterstajn je pozvao "sve strane da konstruktivno rade zajedno na pronalaženju brzog rješenja". 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.