Merkel: Evropska unija i NATO nisu neprijatelji Rusije
Angela Merkel

Merkel: Evropska unija i NATO nisu neprijatelji Rusije

Evropska unija i NATO nisu neprijatelji Rusije, izjavila je kancelarka Angela Merkel tokom susreta sa studentima gruzijskog Državnog univerziteta u Tbilisiju.

"Rusija je važna zemlja i Njemačka želi da ima dobre odnose sa njom. Evropa i Rusija efikasno sarađuju i uče jedni od drugih, zbog čega želim da istaknem da EU i NATO nisu neprijatelji Rusije", rekla je Merkel, prenosi Tas s.

Ona je dodala da podržava ulazak Gruzije u NATO, međutim ta zemlja se najvjerovatnije neće skoro pridružiti Alijansi. 

"Integracija Gruzije u NATO zahtijeva podrazumijeva implementaciju dogovorenog na samitu NATO", rekla je Merkel i dodala da pozdravlja aktivno učešće u mirovnoj misiji u Avganistanu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.