OVE stvari partneru nikada nemojte saopštiti porukom
Ilustracija

OVE stvari partneru nikada nemojte saopštiti porukom

Često u nerazmišljanju ili strahu da nešto partneru kažemo uživo, to učinimo putem SMS-a.

I pogriješimo, jer postoje stvari koje je ipak bolje saopštiti licem u lice.

Ovo ne bi trebalo da saopštavamo porukama:

Žalbe - Primjedbe tipa "Opet nisi izbacio đubre", "Da li moram sto puta da kažem da usisaš kuću", trebalo bi saopštiti uživo. Pošto druga strana ne čuje glas, ne može da zna koliko je situacija ozbiljna. Iz istog razloga, klonite se i optužbi.

Uvrede - "Ti si neodgovoran", "Nisam upoznala bezosjećajniju osobu", "Gadiš mi se" - izjave su koje nikako ne bi trebalo da se nađu u pisanoj komunikaciji. Zvuče pregrubo, a osim toga, kasnije možete da se pokajete, pogotovo ako ste reagovali impulsivno.

Izvinjenja - Lijepo je izviniti se kad uradimo nešto loše, ali ni izvinjenjima ni dugim objašnjenjima nije mjesto u porukama. To su stvari koje treba riješiti uživo ili barem putem telefonskog razgovora.

Važne informacije - Nemojte važne vijesti, bilo lijepe ili ružne, saopštavati preko poruka. Vijest o unaprjeđenju, otkazu, prva izjava ljubavi... Ne bi trebalo da budu prenijeti u pisanoj formi.

Tajne - Uvijek razmišljajte da vašu poruku može da vidi druga osoba, slučajno ili ne. Zato o onome što vam je veoma važno, ne ostavljajte pisani trag.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.