Novi most u Đenovi za osam mjeseci
Foto: EPA-EFE/Luca Zennaro

Obnova nakon tragedije

Novi most u Đenovi za osam mjeseci

Uprava kompanije Autoputevi Italije (Autostrade per l'Italia) saopštila je da za oko osam mjeseci može izgraditi novi, čelični most koji će zamijeniti prošle sedmice srušeni nadvožnjak u Đenovi, pod čijim ruševinama su stradale 43 osobe, javlja AP.

Čelnici ove privatne kompanije, zadužene za brigu o nadvožnjaku Morandi, rekli su posle iznenadnog sastanka, da će novi most biti izgrađen "od čelika u skladu sa savremenim tehnologijama".

Obnova mosta bila bi finansirana dijelom od najavljenih 500 miliona eura - sume koja, osim obnavljanja mosta, uključuje i finansiranje pristupnih saobraćajnica, pomoći porodicama žrtava i porodicama prinudno raseljenim iz predostrožnosti zbog stabilnosti preostalih djelova nadvožnjaka u Đenovi, navodi AP.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.