Dodjela MTV nagrada u znaku Kamile Kabeljo i Madoninog omaža Areti Frenklin(FOTO)
Foto: Getty images

Dodjela MTV nagrada u znaku Kamile Kabeljo i Madoninog omaža Areti Frenklin(FOTO)

Sinoćnja dodjela MTV nagrada u Njujorku okupila je najveće zvijezde muzičke industrije. Veče je prošlo u znaku Madoninog omaža nedavno preminuloj kraljici soula Areti Frenklin, ali i u znaku pjevačice Kamile Kabeljo, koja je nagrađena za video-snimak godine i proglašena za izvođača godine.

Među nagrađenima su se našli i Arijana Grande, Dženifer Lopez, Niki Minaž, Rita Ora, Avići, Kardi Bi, Imagine Dragons... 

jenniferlopezlive04mtvvmasshowaug202018billboard1548

Foto: Getty images

Mlada pjevačica Kamila Kabeljo osvojila je nagradu za najbolji spot godine, za svoj hit "Havana". Kamila je proglašena i za umjetnika godine,prenosi B92.

Za najbolju plesnu numeru proglašena je pjesma "Lonely Together", koju zajedno izvode Rita Ora i pokojni Avići. 

Pjevačica Arijana Grande nagrađena je u kategoriji pop numera, za pjesmu "No Tears Left to Cry".

GettyImages10203874661534819558640x426

Foto: Getty images

Statuetama astronauta nagrađeni su i kontroverzna reperka Niki Minaž, za najbolju hip-hop numeru: "Chun-Li", zatim grupa Imagine Dragons za najbolju rok numeru "Whatever It Takes", Kardi Bi kao najbolji novi umjetnik, kao i Dženifer Lopez, Di-džej Kaled i Kardi Bi za najbolju zajedničku saradnju.

GettyImages1020325918153482537221895289478ver10640480

Foto: Getty images

Sam finiš dodjele nagrada obilježio je omaž Areti Frenklin desetominutnim govorom koji je održala Madona.

madonnavmasarethafranklin

Foto: Getty images

Poznata pjevačica, koja je na dan kada je kraljica soula preminula napunila 60 godina, navodeći svoja iskustva tokom građenja karijere, između ostalog, rekla je i: 

"Sve je vodilo ka tome da postanem jedna od najvećih pop zvijezda na planeti. Ništa se od toga ne bi dogodilo bez naše velike dame soula. Dovela me je tu gdje sam sada. Znam da je Areta uticala na mnoge ljude u ovoj prostoriji večeras", rekla je Madona zahvalivši se Areti Frenklin. 

Njen govor je izazvao pravu bujicu kritika na društvenim mrežama, jer su mnogi govor ocijenili kao samopromociju, osuđivali sadržaj govora i sam odabir govornika.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.