Turski crveni polumjesec i Islamska zajednica doniraju kurbane širom Crne Gore
Foto: AA

Porodicama kojima je to najpotrebnije

Turski crveni polumjesec i Islamska zajednica doniraju kurbane širom Crne Gore

Crveni polumjesec Republike Turske danas je u saradnji sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori organizovao žrtvovanje kurbana, koji će biti podijeljeni u gradovima širom Crne Gore. Zahvaljujući uplatama građana Turske, u Crnoj Gori će ovim povodom biti organizovano žrtvovanje 210 krupnih i 280 manjih kurbana.

U fabrici „Franca“ u Bijelom Polju, u prisustvu članova organizacije Crvenog polumjeseca i predstavnika Islamske zajednice u Crnoj Gori, pristupilo se realizaciji prinošenja kurbana, javlja Anadolija.

2018082123202706236587016Web

Foto:AA

Hakan Kavas, ispred organizacije Kizilaj, kazao je da će kurbani biti podijeljeni u 12 opština. 

„Ove godine će biti prinešeno 210 velikih goveda i 280 manjih kurbana. Ovo realizujemo u saradnji sa Islamskom zajednicom i organizacijama „Merhamet“ i „Zekat“, kazao je Hakan Kavas. 

2018082123202706236587017Web

Foto:AA

U ime Islamske zajednice, imam iz Bijelog Polja Enis Burdžović, kazao je da će se Islamska zajednica potruditi da se kurbani podijele porodicama kojima je to najpotrebnije. 

„Kao što nema granica u vjerovanju, tako i ova simbolička kurbanska povezanost upravo i to govori, jer kurban ne znači žrtvu, već bliskost, približiti se Bogu uz pomoć žrtve, približiti se i ljudima dijeleći kurbansko meso i dijeleći brigu jednih o drugima. IZCG je zahvalna državi Turskoj i Crvenom polumjesecu Republike Turske, koji iz godine u godinu nastavlja da ovim vidom podrške pomogne muslimanima u Crnoj Gori. Dio ove pomoći će doći i do učenika medrese „Mehmet Fatih“ u Podgorici i Rožajama, na čemu im se posebno zahvljaljujemo“, kazao je Burdžović. 

Crveni polumjesec Republike Turske dijeli kurbane širom svijeta od 1868. godine. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.