Petrovac: Prijetio pištoljem osoblju i gostima kafića, strankinja i Budvanin sakrili oružje
Mjesto događaja, foto: Facebook

Određen pritvor za sva tri lica

Petrovac: Prijetio pištoljem osoblju i gostima kafića, strankinja i Budvanin sakrili oružje

Budvanska policija uhapsila je lice koje je kako se sumnja u Petrovcu pištoljem prijetilo gostima kafića, kao i dva lica osumnjičena da su nakon toga preuzela i sakrila pištolj u namjeri da mu pomognu nakon izvršenja krivičnog djela.

Naime, u noći između 16. i 17.avgusta oko ponoći, građani su obavijestili Dežurnu službu CB Budva da se u ugostiteljskom objektu „MTV“ na šetalištu u Petrovcu nalazi lice koje posjeduje oružje, te da je ovo lice prijetilo pištoljem u ovom kafiću.

"Službenici CB Budva su izašli na lice mjesta i nakon što su ustanovili da nema povrijeđenih lica sproveli su službene mjere i radnje na osnovu kojih su u službene prostorije doveli B.F. (53) i I.V. (26), obojicu iz Budve, i E.Š. (23), stranu državljanku rođenu u Beranama.

Prikupljenim obavještenjima od ovih lica i svjedoka, kao i obradom, došlo se do sumnje da 16. avgusta u periodu od 21h do ponoći, B.F. u navedenom objektu kod sebe imao pištolj marke „Pietro Beretta“, sa okvirom u kojem se nalazilo 13 metaka cal. 9 mm, od kojih je jedan metak bio u cijevi, a kojim je u više navrata prijetio osoblju i gostima, okrećući cijev pištolja u njihovom pravcu, pri čemu je lomio čaše i flaše u bašti i unutar objekta. Tek nešto nakon ponoći policiji je događaj prijavljen.

Takođe se sumnja da je E.Š, prije dolaska policijskih službenika, od B.F. uzela pištolj i stavila u svoju torbu nakon čega ga je predala I.V, tražeći od njega da ga skloni, što je on i učinio, sakrivajući ga u hidrant, u garaži stambene zgrade u kojoj I.V. živi. Pištolj je sklonjen i sakriven prije dolaska policije", saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici su, na mjestu na kojem je bio sakriven, pronašli i izuzeli predmetni pištolj.

O svemu je obaviješten nadležni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

"Navedena tri lica su lišena slobode, i to B.F. zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, a E.Š. i I.V. zbog sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticanju sa krivičnim djelom pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela", saopšteno je iz policije.

Nakon sprovođenja tužiocu uz krivičnu prijavu i saslušanja kod tužioca, lica su privedena sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru koji im je odredio pritvor do 30 nakon čega su sva tri lica sprovedena u ZIKS.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.