Dvostruko ubistvo u PG: Predao se osumnjičeni škaljarac
Sa mjesta ubistva, foto: Kodex

Nije bio u bjekstvu već u inostranstvu?

Dvostruko ubistvo u PG: Predao se osumnjičeni škaljarac

Državljanin Bosne i Hercegovine Aleksandar Dropo (31), koji se sumnjiči da je dio kriminalne organizacije koja stoji iza ubistva Miloša Šakovića i Radivoja Jovanovića, predao se juče u Centru bezbjednosti Podgorica. Dropo se policajcima prijavio u prisustvu branioca, advokata Srđana Lješkovića.

Nakon toga zadržan je u prostorijama specijalnog policijskog tima, a danas će biti priveden na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo, piše Dan.

Lješković je naglasio da njegov branjenik nije bio u bjekstvu, već da je za vrijeme kada je obavljen pretres njegovog stana bio u inostranstvu. Čim ga je supruga obavijestila da ga policija traži, vratio se u Crnu Goru i javio nadležnim organima. Dropo je, kako naglašava advokat Lješković, izašao iz države i vratio se preko regularnih graničnih prelaza, piše Dan.

Dropo se sumnjiči za posjedovanje manje količine narkotika koja je pronađena kod njega, i zbog kriminalne organizacije. Na spisku osumnjičenih našao se u poslednjoj akciji u kojoj je uhapšeno devet osoba osumnjičenih da su članovi kriminalne organizacije koja je organizovala i izvršila ubistvo Miloša Šakovića, kada je kao slučajna žrtva stradao i Radivoje Jovanović.

Lisice na ruke stavljene su: Lazaru Raičeviću (21), Đurađu Lončaru (23), Arnelu Mandiću (20), Milošu Božoviću (21), Željku Đukiću (39), Dragu Vukčeviću (30), Balši Todoroviću (23), Radošu Popoviću (29) i Smailu Lekiću (34). Oni se sumnjiče za različita krivična djela, a prema sumnjama istražitelja, povezani su sa dvostrukom likvidacijom u Podgorici.

Nakon hapšenja osumnjičenih, službenici Specijalnog policijskog odjeljenja, u sadejstvu sa službenicima CB Podgorica, pretresali su stanove i druge prostorija koje koristi jedan od članova kriminalne organizacije. Tom prilikom, ispred ulaza u garažu, zakopano u zemlji, pronašli su i privremeno oduzeli automatsku pušku ruske proizvodnje, tzv. kalašnjikov, bez okvira i municije, automatsku pušku “tompson” s okvirom u kojem se nalazila municija i okvir bez municije za augomatsku pušku.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.