Duže kolone vozila na izlasku iz Crne Gore,  gostiju više 21%

Odlazeći turistički talas

Duže kolone vozila na izlasku iz Crne Gore, gostiju više 21%

Na dva granična prelaza sa Hrvatskom, Debeli brijeg-Karasovići i Kobila-Vitaljina, te sa BiH, Sitnica-Zubci ovog vikenda duže kolone vozila na izlasku iz Crne Gore.

Juče su vozila ispunila međuzonu od Debelog brijega do Karasovića, u dužini od 2 km, a bilo je povremeno i zadržavanja kroz Sutorinu. Iako su na crnogorskoj strani otvrene 4 izlazne, a na Hrvatskoj 5 ulaznih traka, mnogi su čekali i dva sata da prođu kontrole.

Danas je nešto manji promet, ali i dalje je evidentan odlazeći talas turista iz Crne Gore, kao i onih u tranzitu, kažu za Radio Jadran u graničnoj policiji.

Inače, “sezona se još dobro drži” u Herceg Novom, jer je posjeta bolja od lanjske po prijavi gostiju, kao i naplata boravišne takse. U svim vrstama smještaja, prema posljednjim podacima TO Herceg Novi, boravi 34.307 turista, ili 21 odsto više nego lani. U hotelima odmara 6.726 gostiju, u privatnom smještaju 27.391, a u kampovima 190 gostiju.

Od početka godine naplaćeno je preko 576 hiljada eura od boravišne takse, ili 18 odsto više.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.