Policija spriječila likvidaciju, pronašla oružje (FOTO)
Foto: Uprava policije

Kod pripadnika organizovane kriminalne grupe

Policija spriječila likvidaciju, pronašla oružje (FOTO)

Crnogorska policija, kod pripadnika organizovane kriminalne grupe, pronašla je zakopane dvije automatske puške, municiju i okvir. Službenici Uprave policije sumnjaju da je oružje trebalo da bude iskorišćeno za izvršenje najtežih krivičnih djela.

"Službenici Uprave policije MUP-a – Specijalnog policijskog odeljenja su, preduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a okviru nastavka akcije u kojoj je do sada osumnjičeno 19 lica i u vezi čega je juče održana pres konferencija, došli do operativnih podataka koji su ukazivali na to da se kod jednog člana kriminalne organizacije, koji je lišen slobode 15.08.2018. godine, nalazi skriveno automatsko vatreno oružje i to dvije automatske puške, marke Tompson i tzv. kalašnjikov, i izvjesna količina municije", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Policija je juče pretresla stana i druge prostorije koje koristi jedan od članova kriminalne organizacije.

f1

"Tom prilikom ispred ulaza u garažu, zakopano u zemlji, pronašli su i privremeno oduzeli automatsku pušku ruske proizvodnje tzv. kalašnjikov bez okvira i municije, automatsku pušku marke Tompson sa okvirom u kojem se nalazila municija i okvir bez municije za automatsku pušku", navodi se u saopštenju policije.

Oružje i municija, kao su kazali, bili su zapakovani u najlonskim kesama i oblijepljeni izolir trakom.

f2

"Osnovano se sumnja da je pronađeno vatreno oružje po planu kriminalne organizacije trebalo da bude korišćeno za izvršenje najtežih krivičnih djela protiv života i tijela", kazali su iz policije.

f3

Oduzeto oružje i municija, kako su kazali, biće upućeni u Forenzički centar radi vršenja odgovarajućih vještačenja i utvrđivanja da li je korišćeno prilikom izvršenja krivičnih djela iz prethodnog perioda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.