„Pepeljugino maslo“na  tivatskim Purgatorijama
Foto: Duško Miljanić

19. avgust

„Pepeljugino maslo“na tivatskim Purgatorijama

Predstava „Pepeljugino maslo“, sa Večernje scene Gradskog pozorišta, biće izvedena u nedjelju 19. avgusta, u 21 sat, u atrijumu Ljetnjikovca „Buća“ u Tivtu, u okviru 13. izdanja festivala mediteranskog teatra - Purgatorije 2018, koji se ove godine odvija pod motom „Centar ljeta“.

Prema kolumnama hrvatske dramske spisateljice Tene Štivičić predstavu je režirala Alisa Stojanović, saopštili su iz Gradskog pozorišta.

Izbor kolumni iz knjiga„Vrag ne spava“ i „Pepeljugino maslo“dramatizovala je Milica Piletić.

Predstava donosi aktuelnu priču o ženama iz različitih socijalnih grupa, sredina i interesovanja, koje se sudaraju na paradoksima pitanja položaja žene u savremenom svijetu, kažu organizatori.

"„Pepeljugino maslo“ inicirano je vrlo slojevitim pogledom na svijet Tene Štivičić koja već dugi niz godina živi u Londonu i koja u kolumnama britko i duhovito posmatra (žensku) svakodnevicu. Razotkrivajući mehanizme kojima igramo dodijeljene nam uloge građana, potrošača, muškaraca i žena, Štivičić donosi rijetko britku dijagnozu paradoksa konzumerizma vremena u kojem živimo i perfidnog pritiska društvenih imperativa na ženu u svim njenim ličnim i društvenim ulogama. „Pepeljugino maslo“ angažovana je predstava visokog umjetničkog i estetskog kvaliteta, ali i realistična i duhovita teatarska rekonstrukcija ženske pozicije u 21. vijeku", navodi se u saopštenju.

Igraju: Dubravka Drakić, Ivana Mrvaljević, Maja Šarenac, Ivona Čović-Jaćimović i Dejan Đonović.

Pored Alise Stojanović i Milice Piletić, u autorskoj ekipi predstave su Darko Nedeljković (scenografija), Tijana Todorović (kostimografija) i Ivan Brkljačić (muzika).

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.