Mojkovčaninu određeno zadržavanje do 72 sata, objavljen snimak leta (VIDEO)
Foto:Čitalac Kodexa

Nesreća prilikom paraglajdinga u Bečićima

Mojkovčaninu određeno zadržavanje do 72 sata, objavljen snimak leta (VIDEO)

Mojkovčanin Dragan Ćorić (50) uhapšen je juče zbog nesreće koja se dan ranije desila u Bečićima, kada su prilikom paraglajdinga poginuli instruktor Dušan Simović (45) iz Bijelog Polja i državljanka Egipta Marijan Mikhail (28)

Ćorić je priveden na saslušanje u Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru i nakon što je dao izjavu određeno mu je zadržavanje od 72 sata, piše Pobjeda.

- Po nalogu dežurnog tužioca lišen je slobode D. Ć. iz Mojkovca, zbog krivičnog djela teško djelo protiv opšte sigurnosti u vezi sa krivičnim djelom izazivanje opšte opasnosti i uz krivičnu prijavu je priveden radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog. Osumnjičenom je, nakon saslušanja, određeno zadržavanje u trajanju do 72 sata. Izviđaj je u toku – navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Ćorić je operator površina za organizovano letjenje paraglajderom Brajići-Budva.

Teška nesreća dogodila se u srijedu oko 20:40 sati. Djevojka iz Egipta bila je vezana za instruktora Simovića na jednom paraglajderu, dok je njen prijatelj Omar Hesam Mohamed Gharieb bio sa Ćorićem na drugom paraglajderu.

Preliminarni nalazi ukazuju da su pali zbog loših vremenskih uslova jer nijesu uspjeli da bezbjedno slete. Drugi par je uspio da sleti nepovrijeđen. Simović se godinama bavio paraglajdingom i bio je vrstan instruktor i višestruki svjetski prvak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.