Otkriven uzrok pada mosta u Đenovi, spremaju se optužnice
Foto: Tanjug

Otkriven uzrok pada mosta u Đenovi, spremaju se optužnice

Ljudska greška je izazvala fatalnu tragediju u Đenovi kada je došlo do rušenja nadvožnjaka, izjavio je šef kancelarije javnog tužioca u Đenovi Frančesko Kozi.

Kozi je, kako prenosi "Sputnik internešenel", naveo da će po završetku operacije spasavanja istražitelji analizirati "sve aspekte vezane za razvoj, inžinjering i održavanje mosta".

Prema ranijim izvještajima, most koji se srušio kod Đenove kada je poginulo 39 ljudi, prije dvije godine je privremeno zatvoren, jer je njegovo stanje zahtijevalo "velike radove na održavanju".

Šef tužilaštva rekao je i da je spreman da otvori slučaj "zbog nemarnog višestrukog ubistva i katastrofe".

Izjavom je ponovio riječi zamjenika premijera koji je rekao da je tragedija "mogla da se izbjegne".

Vatrogasci su u srijedu upozorili da bi i drugi dio mosta mogao da se sruši. Francusko Ministarstvo inostranih poslova je saopštilo danas da je među žrtvama troje francuskih državljana, a albanska ambasada u Rimu saopštila je da je stradalo dvoje albanskih državljana.

Ambasada Albanije je na svom nalogu na Fejsbuku kao žrtve identifikovala dvojicu mladića, Marjusa Đerija i Edija Bokrinu, izrazivši saučešće i ponudivši pomoć njihovim porodicama.

Nadvožnjak se iznenada juče, tokom snažnog nevremena, urušio usljed čega su desetine vozila propale kroz pukotine, 50 metara ispod nivoa puta.

Italijanski ministar za saobraćaj Danilo Tonineli, koji je posjetio mjesto nesreće, rekao je da će operator mosta, Autostrade, morati da učestvuje u troškovima rekonstrukcije, kao i da će platiti visoku kaznu.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.