Pogledajte dvogodišnjeg dječaka koji puši 40 cigareta dnevno (VIDEO)
Foto: Screenshot/Youtube

Postaje agresivan ako ih ne dobije

Pogledajte dvogodišnjeg dječaka koji puši 40 cigareta dnevno (VIDEO)

Dvogodišnji dječak puši 40 cigareta dnevno i postaje agresivan ako neko odbije da mu ih da.

Rapi Ananda Pamungkas iz Indonezije počeo je da uzima mamine opuške koje su mu stariji dječaci iz komšiluka palili zabavljajući se gledanjem djeteta kako puši. Maleni je vrlo brzo postao zavisan, a njegovim roditeljima takva je situacija bila smiješna, pa su počeli da mu kupuju cigarete koje bi mu davali uz kafu.

Ipak, situacija je uskoro postala ozbiljna, a dječak je počeo da pokazuje znakove zavisnosti.

"Moj Rapi je navikao da puši dok pije kafu i jede tortu. Sad već dva mjeseca puši dvije kutije dnevno. Ako mu ne dam cigaretu, jednostavno poludi", priča 35-godišnja Merijati, dječakova majka.

On bez cigarete ne može da zaspi. Samo urliče i plače. Cigarete su skupe, ali moramo da mu ih kupimo jer on puši po cijeli dan - dodaje njegova majka.

Ni Rapijev otac ne može da odbije kad dvogodišnjak traži cigaretu, prenosi "Unilad".

"Ne mogu mu reći "ne". Ja čak ni ne pušim kući, već samo na poslu, ali Rapi voli da pije kafu i puši cigarete", kaže otac, koji se ipak slaže kako je došlo vrijeme da posjete doktora i krenu s odvikavanjem dječaka uz stručnu pomoć.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.