Orlandić: Za pola godine Aerodromi imali 25 odsto veću dobit
Orlandić, foto:Pink M

Rekordna godina

Orlandić: Za pola godine Aerodromi imali 25 odsto veću dobit

Na crnogorskim aerodromima Tivat i Podgorica od početka godine do 12. avgusta, opsluženo je rekordnih milion i po putnika, što je 170 hiljada više nego lani, kazao je za Pink M direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić.

On očekuje da ce do kraje godine prema trenutnim projekcijma biti prevezeno 2 i po miliona putnika.

Podaci o prometu putnika i aviona, kaže,  pokazatelj su naporanog rada zaposlenih i ulaganja u prethodnom periodu.

„Mogu reći da smo imali 170 hiljada putnika više do 12. avgusta u odnosu na prošlu godinu i što je jako bitno da je ovo još jedna godina rekorda, kao što je bila i prošla. Ove godine ćemo sigurno doseći cifru od 2 i po miliona putnika što je izuzetna brojka za cijelu državu, ne samo za aerodrom“, naglasio je on

U prvoj polovini godine Aerodromi su imali 25 odsto veću dobit, nego što je bila prošle godine.

"Znači da smo neke stvari smanjili, dok smo ulaganje u opremu i stvari koje dugoročno mogu da se isplate uspjeli da podstaknemo“, kazao je Orlandić.

Politička  stabilnost, ulazak u NATO,  te konstantan rad države na promocijiCrne Gore kao turističke destinacije, razlozi su impozantnih rezultata Aerodroma, smatra on.

„Mislim da ta politička stabilnost i generalno sve što radi država Crna Gora na promociji države i destinacije u svakom mogućem planu i turističkom, privrednom i političkom čini da država Crne Gora bude jako interesantna“, kazao je on za Pink M i dodao da je, i  kvalitet usluge, na čijem unaprjeđenju se konstantno radi privukao na naše tršište i nove avio kompanije.

„Ne treba zaboraviti da se iz CG i u CG na današnji dan dolazi sa preko 50 destinacija, to se nikad u istoriji CG nije desilo, tako da smo svi zajedno uspjeli da CG učinimo avio dostupnijom i što je jako bitno čini mi se da smo kvalitet usluge na aerodromima CG značajno unaprijedili“, istakao je Orlandić.

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.