Spektakularno otvaranje
Nil Rodžers

Jedan od najznačajnijih svjetskih muzičara

Spektakularno otvaranje "Sea dance-a" uz Nil Rodžersa

Jedan od najznačajnijih svjetskih muzičara i najveći producent svih vremena, Nil Rodžers nastupiće uz pratnju svoje legedarne grupe Čik na spektakularnom otvaranju ovogodišnjeg jubilarnog izdanja "Sea Dance" festivala, 30. avgusta!

Legendarni kompozitor i muzičar koji je značajno uticao na tokove razvoja popularne muzike, zaslužan je za neke od najvećih hitova i albuma za najveće svjetske zvijezde kao što su Dejvid Bovi, Madona, Duran Duran, Daft Pank, Erik Klapton, Robert Plant, Džordž Majkl, Brajan Feri, B-52s, INXS i mnoge, mnoge druge, saopšteno je sa "Sea dance-a".

Za saradnju sa njim borili su se i giganti kao što su Mik Jager i Majkl Jackson, a disko era ne bi bila ista bez kapitalnih plesnih himni njegove grupe Čik, ali i hitova za Sister Sledž i Dianu Ros, dok se njegova čuvena pjesma "Good Times" smatra samim izvorištem hip-hop muzike. Kada se saberu, sve pjesme koje je radio premašuju 500 miliona prodatih albuma i preko 75 miliona singlova. Rodžers dokazuje svoju savremenost i činjenicu da je najveći vizionar kog je plesna muzika ikad imala, tako što stoji iza modernih savremenih hitova kao što je "Get Lucky", možda i najveći ljetnji hit ove decenije!

NileRodgers1

Nil Rodžers

Da će nastup pored tirkiznog Jadrana da bude pravi spektakl, najbolje govori podatak da je BBC proglasio Rodžersa i Čik za jedno od najboljih koncertnih izvođenja u 2017, dok su ovaj furiozni sastav i festivalski giganti Glastonburi i Koačela uvrstili prošle godine među svoje najuspješnije nastupe po ocjeni medija i publike. Još uvijek se prepričava i spektaklurano otvaranje Egzita 2013. kada su se sa krcate glavne bine horski pjevali hitovi "Let's Dance", "Get Lucky", "Le Freak", "We Are Family", "Notorious", "Lost in Music", "Like a Virgin", "Upside Down" i brojni drugi čije melodije doslovno je svako čuo, a da ni ne zna da ih sve povezuje jedno ime - Nil Rodžers! Zato je ovaj muzički genije uvršten i u "Rock and Roll" kuću slavnih, ali i Dens kuću slavnih, Gremi kuću slavnih, a presjedava i Kućom slavnih muzičkih autora.

Svoje muzičko putovane započeo je kao muzičar u svom rodnom gradu Njujorku - svirajući sa putujućim bendom "Sesame Street", a nakon toga se skrasio kao član kućnog benda u čuvenom njujorškom Apolou. Zajedno sa basistom Bernardom Edvardsom 1977. godine formirao je funk, soul groove, disco band CHIC. Disko muzika postala je umjetnički vrijedan žanr onog momenta kada su Čik u nju unijeli pjevanje blisko soulu, kao i smjelu upotrebu gudača, ne gubeći, već samo ubrzavajući agresivni fanki ritam. Njihovi jednostavni tekstovi, puni naizgled jednostavnog, vedrog eskapizma, krili su i ne tako naivan kritički komentar Amerike u sred tadašnje ekonomske krize. Iz disko kulture kao oličenje optimizma, Čik je postala jedna od najkomercijalnijih pop grupa svih vremena, zahvaljujući jedinstvenoj seriji hitova, koji i danas osvajaju srca svojom plemenitošću i neodoljivim ritmom.

Hitovi "Le Freak" i "Good Times" našli su se na vrhovima svjetskih muzičkih top listi i postale nezaobilazne numere na čuvenim plesnim podijumima poput onog u legendarnom njujorškom klubu "Studio 54". 

Komplet ulaznica za sva tri dana festivala, kako se navodi u saopptenju, mogu se nabaviti po promotivnoj cijeni od 24.99 eura samo do 22. avgusta ili isteka zaliha, nakon čega će njihova cijena biti veća. U prodaji su i dnevne ulaznice po cijeni od 14.99 eura, a dio prihoda od prve večeri biće preusmjeren u izgradnju javnog dječijeg igrališta koji će festivalski tim realizovati u saradnji sa Opštinom Budva. Ulaznice se mogu kupiti u prodajnoj mreži Gigstix.me, te na 54 prodajna mjesta u 23 grada Crne Gore.  Više informacija može se naći na sajtu www.seadancefestival.me, dok su na sajtu zvanične turističke agencije www.exittrip.org dostupni i turistički paketi koji pored ulaznica, sadrže i razne opcije za smještaj i prevoz.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.