Beč
Beč

Prema izvještaju Ekonomista

Beč "pobijedio" Melburn: Preuzeo prvo mjesto najboljeg grada za život

Najbolji za život, prema analizi Ekonomist intelidžensi junita (EIU), je Beč, dok je najmanje pogodan za život Damask u Siriji. Ovo je prvi put da se jedan evropski grad našao na vrhu godišnjeg istraživanja.

Prema godišnjem izvještaju istraživačke službe britanskog lista Ekonomist među prvih 10 gradova pogodnih za život su: Melburn, Osaka, Kalgari, Sidnej, Vankuver i Kopenhagen. 

Lista sadrži 140 gradova rangiranih na osnovu niza faktora, uključujući političku i društvenu stabilnost, kriminal, obrazovanje i pristup zdravstvenom sistemu, prenosi Tanjug. 

Beč je ove godine "pobijedio" Melburn, koji je bio na vrhu liste punih sedam godina. Još dva australijska grada ušla su među 10 najboljih - Sidnej i Adelajd. 

Na 82. mestu liste nalazi se i jedan grad sa Balkana - Beograd.

Grad u kome je najmanje pogodno živjeti, prema Ekonomistu, je ratom razoreni Damask u Siriji. Među preostalih 10 najlošijih gradova za život su Daka, Lagos, Karači, Alžir, Dakar. 

Kriminal, terorizam i rat su faktori koji su uticali na to da ovi gradovi budu loše rangirani, navodi se u analizi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.