Južna Koreja zabranila vožnju BMW vozila, evo zbog čega!
Foto: Ilustracija

Južna Koreja zabranila vožnju BMW vozila, evo zbog čega!

Južna Koreja uvodi zabranu saobraćanja za više od 20.000 vozila proizvođača automobila BMW, saopštilo je Ministarstvo transporta te zemlje.

Odluka je donesena nakon što se ove godine zbog kvara motora zapalilo gotovo 40 vozila.

Ministarstvo je naredilo kontrolu povučenih vozila u što skorije vrijeme, prenosi Anadolija.

Odluka na snagu stupa sjutra, a oni koji vozila ne odvezu na tehnički pregled, biće odgovorni za eventualne požare. Oni koji ne budu poštovali zabranu mogli bi biti osuđeni na zatvorsku kaznu u trajanju od godinu.

BMW je saopštio kako problemi s vozilima u Južnoj Koreji nijesu zabilježni u drugim zemljama, a radi se na njihovom rješavanju.

Proizvođač automobila prošle godine je u Južnoj Koreji povukao skoro 106.000 vozila.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.