Hrvatica i njen muž metalnom šipkom brutalno pretukli gej par (FOTO)
Foto: Facebook

Građani zgroženi

Hrvatica i njen muž metalnom šipkom brutalno pretukli gej par (FOTO)

Jasmin R. (21) s dečkom (23) iz Bugarske napala je italijanskog crtača stripova i njegovog supruga koji boluje od Alchajmerove bolesti. Razbili su im glave i polomili rebra. Cijela Belgija je zgrožena zbog napada.

Mauro Padovani (47), italijanski crtač stripova koji živi u Belgiji, i njegov suprug Tomas Friman (59) bili su žrtve brutalnog napada u Gentu.

Padovani je na svom Fejsbuk profilu objavio fotografije njihovih krvavih glava nakon što su ih, kaže, 7. avgusta napali susjedi. Riječ je o Hrvatici Jasmin R. (21) i njenom dečku (23) iz Bugarske, pišu lokalni mediji.

"Moj suprug ima Alchaimerovu bolest, on je poput djeteta.Slomili su mu dva rebra.  Tukli su nas metalnom šipkom koju su izvadili iz automobila.. Nije ovo prvi put, ta žena je ranije na mene bacala cigle, a policija tada nije učinila ništa", ispričao je Padovani za "Genova Today".

Kaže kako je još u bolovima i jako je frustriran. Sukobi s mladim parom, koji živi sprat iznad njih u zgradi, traju već godinama.

"Toma su prije dvije godine udarili šakom u glavu. Sad su uhapšeni. Djevojka je puštena, ali nam se ne smije približiti sljedećih mjesec dana, a dečko je u zatvoru", kaže.

Belgijski mediji pišu kako Jasmin R. ima bebu i da je i ranije imala problema sa zakonom, prenosi 24 sata.

Dodao je kako su građani Genta bili zgroženi. Organizovali su i protest u znak podrške Mauru i Tomu.

"Drago nam je što su to učinili. Mi smo gosti u tom gradu, a nadam se kako će to biti poruka da se ovako nešto nikad više ne ponovi", zaključio je Padovani za "Genova Today".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.