Obustavlja se proizvodnja kroksica
Foto: Ilustracija

Zatvaraju fabrike

Obustavlja se proizvodnja kroksica

Jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača gumenih klompi, kompanija Kroks, gasi svoju proizvodnju obuće i u budućnosti je namjerava prenijeti na kooperante jer im nije dovoljno isplativa.

Zatvaraju preostale dvije fabrike u Meksiku i Italiji, ali tu ne staju u planovima povećanja profitabilnosti: nakon što su zatvorili 28 prodavnica od ukupno 558, ključ u bravu do kraja godine staviće na još 132.

Još uvijek nijesu objavili ko će im proizvoditi kroksice. Iz kompanije su saopštili da u 2018. očekuju fiskalni prihod od oko 1,02 milijarde dolara, što je nešto manje od planiranih 1,05 milijardi, a u trećem dijelu godine očekuju prihod između 240 i 250 miliona dolara, što je u skladu s očekivanjima, uprkos planiranom zatvaranju trgovina, prenosi Večernji.hr.

U skladu s naporima za pojednostavljenje poslovanja i poboljšanje profitabilnosti tokom drugog tromjesečja kompanija je zatvorila proizvodni pogon u Meksiku i krenula u zatvaranje posljednjeg proizvodnog pogona u Italiji, najavili su iz Kroksa.

Odmah nakon toga dionice su im pale 2,65 posto, na 17,64 dolara.

Mijenjaju i dio menadžmenta: najavili su da sljedećeg aprila iz kompanije odlazi Kari Tefner, izvršna potpredsjednica i direktorica finansija, a zamijeniće je En Mehlman, bivša potpredsjednica korporativnih financija i aktualna finansijska direktorica kompanije Zapos.


 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.