Ivana Španović zbog povrede odustala od borbe za evropsko zlato
Ivana Španović

Šokantna vijest iz Berlina

Ivana Španović zbog povrede odustala od borbe za evropsko zlato

Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović neće se takmičiti u finalu Evropskog prvenstva zbog povrede.

Kako je saopštio Atletski savez Srbije, Ivana je donijela najtežu odluku zbog povrede zadobijene u kvalifikacijama.

Ona je tada osjetila bol u tetivi i medicinski tim je utvrdio da ne bi bilo dobro da rizikuje i nastupi na takmičenju.

"Povrede su nažalost sastavni dio sporta i ovo je jedna od najtežih odluka, ali vjerujem najbolja kad je u pitanju nastavak karijere. Imala sam ogromnu želju da nastavim, znala sam da mogu da istrpim bol, ali kad sam saznala da je u pitanju ruptura ahilove tetive poslušala sam savjet medicinskog tima da odustanem od nastupa u finalu. Nastavljam sa terapijama i nadam se brzom povratku na stazu", izjavila je Španovićeva, a svoje viđenje iznio je i trener Goran Obradović.

"Ivana neće skakati u finalu Evropskog Prvenstva u Berlinu. Tu odluku je donio Ivanin tim nakon očitanih nalaza magnetne rezonance. Ivana je doživjela neugodnu povredu ahilove tetive desne noge u toku kvalifikacija skoka udalj. U prvom momentu je izgledalo da povreda nije teže prirode, ali je snimak magnetne rezonance pokazao da je povreda ozbiljnija, parcijalna rutura ahilove tetive i da bi Ivana skakanjem u finalu mogla ugroziti nastavak karijere", izjavio je trener Obradović.

Ivana je ove godine postala svjetska šampionka u dvorani, ima zlato sa Mediteranskih igara, a u Berlinu je branila evropsko zlato osvojeno prije dvije godine u Amsterdamu.

Telegraf

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.