Garčević: Motive za povremene izlive ljubavi iz Beograda treba tražiti u Srbiji
Vesko Garčević

Susret Vučića sa predstavnicima opozicije

Garčević: Motive za povremene izlive ljubavi iz Beograda treba tražiti u Srbiji

Susret predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa predstavnicima srpskih stranaka iz Crne Gore nije ni prvi, niti posljednji, nitije on prvi srpski zvaničnik koji to radi. Motive za ovakve susrete i povremene izlive ljubavi iz Beograda treba prije tražiti u Srbiji, rekao je u razgovoru za Danas Vesko Garčević bivši ambasador Crne Gore pri NATO i OEBS i profesor prakse međunarodnih odnosa.

“Mislim da bi za lidere srpskih stranaka u Crnoj Gori mnogo bolje bilo da su više samostalni i okrenuti Crnoj Gori, bolje organizovani i manje zavisni od podrške Beograda i(li) Rusije. Pogledajte primjer lidera srpskih stranaka u Hrvatskoj: nijedan od onih koji su zavisili od Beograda nijesu opstali u politici. Opstali su samo oni koji su bili nezavisni”, ocijenio je Garčević, prenosi Pobjeda.

Govoreći o nedostatku zvaničnih posjeta na najvišem nivou, i činjenici da Aleksandar Vučić unazad šest godina, od kada je njegova SNS na vlasti, nije bio u službenoj posjeti Crnoj Gori, Garčević smatra da na taj način Beograd, na jednoj strani, želi da umanji politički značaj Podgorice, ali se na drugoj strani postojano bavi onim šta Crna Gora radi.

“Podsjeća me na situaciju kada nijeste preboljeli svoju staru ljubav. Stalno govorite da vam je sve jedno, ali biste dali sve da vam se vrati”, ocijenio je Garčević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.