Vuković: Bestidan je bio pokušaj kompromitovanja direktora Demokratske Crne Gore
Radivoje Vuković

Obustavljen sudski postupak

Vuković: Bestidan je bio pokušaj kompromitovanja direktora Demokratske Crne Gore

Režirani progon od strane Radonjića prema Demokratama i ovog puta doživio je fijasko. Pravni epilog je sljedeći: Sud za prekršaje u Podgorici obustavio je postupak koji je nepotistička Agencija pokrenula protiv direktora Demokratske Crne Gore, Vladimira Vujovića, saopštio je Radivoje Vuković, predsjednik IO Demokrata Šavnik.

"Međutim, kao partijski poslušnici, čiji je osnovni zadatak da po svaku cijenu progone političke neistomišljenike, a pritom ne prezajući od nepoštovanja zakona, nepotistička Agencija je podnijela žalbu protiv rješenja Suda za prekršaje. Ali sve im uzalud. Viši sud za prekršaje odbio je kao neosnovanu žalbu nepotističke Agencije za podsticanje korupcije i potrvdio rješenje prvostepenog Suda", kazao je Vuković.

U ovom slučaju etiketiranja Demokrata kao prekršilaca zakona, kako je naveo, Radonjićeva služba za obračun sa neistomišljenicima tvrdila je da je odbornik Demokrata u Skupštini Glavnog grada, Vladimir Vujović, podnio Agenciji izvještaj o imovini i prihodima sa netačnim i nepotpunim podacima, odnosno da kao javni funkcioner nije prijavio prihode po osnovu angažovanja u  Demokratskoj Crnoj Gori.

"Koliko je ovo bio bestidan pokušaj kompromitovanja direktora Demokratske Crne Gore, Vladimira Vujovića, i uopšte Demokrata, najbolje govore riječi samog Vujovića, koji je odmah rekao: ,'Sve što nije upisano u karton, na moje i na ime moje porodice, dajem državi. Pozivam i sve funkcionere koji nijesu prijavili imovinu, a nijesu dobili ovakvo rješenje ASK-a, da učine isto'. Jasno je da ovo može izgovoriti samo nedužan čovjek ličnog i moralnog integriteta koji nije prekršio zakon i nema šta da krije", istakao je.

I ovaj slučaj, kako je naveo, samo je potvrda da je Agencija za sprječavanje korupcije zloubotrijebljena i politički instrumentalizovana od strane Demokratske partije socijalista kako bi ista služila za obračun i progon političkih neistomišljenika, ali i da se na svaki mogući način pokuša ugušiti riječ kritike i slobodnog mišljenja. Jasno je, smatra on, da je Sreten Radonjić svojim postupcima urušio kredibilitet i integritet Agencije i da je njegovo razrješenje jedan od koraka ka demokratizaciji društva, jer će predstavljati primjer oslobođenja institucija sistema od  partijskih poslušnika koji štite interese vladajuće partije.

"Podsjećamo javnost, sa jedne strane, imamo minimalan učinak Agencije u sprječavanju i suzbijanju korupcije, a sa druge strane, neosnovano bogaćenje funkcionera i poslanika DPS-a koji, između ostalog, ne daju čak ni pristup svojim bankarskim računima. Osim toga, u Izvještajima Evropske komisije konstantno je prisutna kritika  i sugestija na račun rada Agencije, koja nikako da doprinese otkrivanju slučajeva visoke korupcije, niti postoje konkretni rezultati koji bi potvrdili da je ova vlast istinski posvećena borbi protiv korupcije. Dakle, jasno je da je anti-korupcijska borba samo deklarativna i da čelni čovjek Agencije sprovodi partijske naloge, te kao takav nema nikakv integritet da i dalje ostane prvi čovjek ove institucije", zaključio je.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.