Oplemnjivanje javnih prostora uz afirmaciju savremenih formi umjetnosti kroz
Foto: Opština Herceg Novi

Urediće se 3 lokacije u Herceg Novom

Oplemnjivanje javnih prostora uz afirmaciju savremenih formi umjetnosti kroz "Street art" festival (FOTO)

Novo izdanje "Street art" festivala Herceg Novi biće održano u septembru, kada će odabrani umjetnici slikati murale na tri lokacije u gradu, saopšteno je iz Opštine Herceg Novi.

Cilj "Street art festivala" je oplemnjivanje javnih prostora i promocija grada kao mjesta ugodnog življenja, uz istovremenu afirmaciju savremenih formi umjetnosti, ističu iz Sekretarijata za kulturu i obrazovanje Opštine Herceg Novi.

Kako se navodi, raspisan je Konkurs za izradu rješenja za oslikavanje murala na temu „Sklad prirode i ljudi“ i Sekretarijat poziva sve zainteresovane kreativce da predlože svoja likovna, umjetnička rješenja.

Za oslikavanje murala, kako se istče, određeni su betonski zidovi na tri lokacije – u Meljinama, na Dubravi i na Toploj.

StreetArtLokacija1Topla

Foto: Herceg Novi

Ovogodišnja tema „Sklad prirode i ljudi“, kako se navodi, ima za cilj stvaranje i promociju idejnih rješenja koja će objediniti prirodu i čovjeka, te na taj način privući pažnju i natjerati na razmišljanje.

Uzevši u obzir da se murali realizuju u javnom prostoru, ističe se da su posebno dobrodošli radovi koji estetski korespondiraju i kreativno oslikavaju kontekst grada i lokalne zajednice, navedeno je u Konkursu.

Pravo učešća na konkursu, kako je saopšteno, imaju stručna lica iz oblasti umjetnosti, pojedinci ili umjetničke grupe, koje imaju najmanje tri izvedena murala. Predlog murala ne smije biti prethodno izveden.

Streetartlokacija2Meljine

Foto: Herceg Novi

Prijave na konkurs sa propratnom dokumentacijom i projektnom formom podnose se u roku od 15 radnih dana od dana objavljivanja na sajtu Opštine, navedeno je u saopštenju, a najkasnije do 25. avgusta 2018. godine. O dostavljenim urednim prijavama odlučivaće komisija sačinjena od tri stručnjaka iz oblasti umjetničkog stvaralaštva.  

Tri najbolja rada, kako se ističe, biće nagrađena novčanim nagradama u iznosu od po 200 evra. Autori prva tri nagrađena rada imaće priliku da oslikaju murale na predviđenim lokacijama, tokom trajanja Street art festivala u septembru 2018. godine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.