Estonija podržava ukidanje prakse pomjeranja sata
ilustracija

Estonija podržava ukidanje prakse pomjeranja sata

Vlada Estonije podržava ideju koju je pokrenula Finska za ukidanje prakse pomjeranja sata unaprijed tokom ljeta, što je uobičajeno u Evropskoj uniji, ali još nije odlučila koje vrijeme bi željela da ostane trajno.

Ministar ekonomije Estonije Kadri Simson kaže da je praksa pomjeranja časovnika za jedan sat zastarjela usljed rapidnih tehnoloških promjena i da argumenti za to nisu više validni, prenio je AP.

Estonska vlada je, takođe, citirala zdravstvene studije koje podržavaju taj potez, mada je za usvajanje tog zahtjeva neophodna podrška većine članica EU, koje moraju sve zajedno da učine promjenu.

Finska je u januaru saopštila da će pokrenuti incijativu za ukidanje pomjeranja časovnika za jedan sat, nakon što se za to izjasnilo više od 70.000 njenih građana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.