DPS HN: Kad preletačevići brinu o gradu

"Herceg Novi od najčistijeg grada postao najprljaviji"(FOTO)

Herceg Novi je od najčistijeg grada u Crnoj Gori, postao najprljaviji. Zapuštenost grada vide i Novljani i turisti. Ulice su prljave, kontejneri prepunjeni, smeće svugdje uokolo, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Herceg Novi Demokratske partije socijalista.

Kako ističu iz DPS-a, osim što je sraman prizor za jedan turistički grad, potencijalni je izvor zaraze.

"Za to vrijeme, kao na nekom poligonu za vježbu, koalicija na vlasti donosi „sudbonosne odluke“ i vrši „značajne kadrovske promjene“. Ređaju se na funkcijama rođaci, kumovi i naravno partijski poslušnici", navodi se u saopštenju.

Iz OO DPS Herceg Novi ističu da kada se istroše u Herceg Novom, tu su mladi kadrovi bez konflikta intertesa, da pokriju Tivat, Kotor i Herceg Novi, "kao na primjer sadašnji direktor „Čistoće“ doo Herceg Novi - Vladimir Arsić".

"I dok Herceg Novi gubi na ugledu i dostojanstvu, rezultat rada „stručnih“ i „depolitizovanih“ kadrova koji pripravnički staž odrađuju na direktorskim pozicijama možemo vidjeti na fotografijama  koje govore više od riječi", poručuju iz DPS-a.

Kažu da ne znaju da li su česte smjene uzrok očiglednih unutar koalicionih konflikata ili metod demonstracije sile pojedinih aktera lokalne vlasti.

"Ali, znamo da prelijatanje sa funkcije na funkciju nevjerovatno liči na prelijetanje mnogih iz sadašnje vlasti iz partije u partiju. Kada nesposobnost postane očigledna, onda se kamufliraju prelaskom u drugu partiju. Na taj način postaju mladi, mudri i pošteni, ali ne stručni da upravljaju gradom i njegovim službama", zaključili su iz OO DPS Herceg Novi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.