Pijete li dovoljno vode? Pomaže da plijenite energijom
Foto: Ilustracija

Mnogo pozitivnih dejstava

Pijete li dovoljno vode? Pomaže da plijenite energijom

Da biste imali blistavu kožu i sjajan ten, prije svega je potrebno da ste dobro hidrirani. Ovo se naročito odnosi na topliji period godine, kada smo često izloženi UV zracima.

Ne dehidrira samo organizam, već i koža, te ako primijetite da vam je ten sivkast, koža sklona perutanju i izgleda beživotno, razmislite da li pijete dovoljno vode. 

Da bi koža bila nahranjena, potrebna joj je, između ostalog, upravo voda, koja pomaže da se sve ćelije ravnomerno snabdijevaju kiseonikom ali i drugim hranljivim materijama. Budite lijepe i pune energije, kako biste plijenile gdje god da se pojavite. 

„Voda je najvažnija hranljiva materija i adekvatan unos vode je neophodan dio zdrave ishrane s obzirom na brojne funkcije koje voda ima u našem organizmu. Svjetska zdravstvena organizacija sugeriše da bi prosječna žena trebalo da unosi 2,2 L vode dnevno“, istakao je Ostojić, koji posjeduje 15 godina iskustva u radu kao ljekar i fiziolog vrhunskih sportista, prenosi Super žena. 

Sljedeći put kada krenete iz kuće ili ste već napolju, možete se osvježiti vodom niskomineralnog sastava jer je idealna za svakodnevnu konzumaciju i pogodna za čitavu porodicu bez obzira na uzrast. Osvježite i hidrirajte svoj organizam u svakom momentu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.