Medvjedi napali turiste u Rumuniji
Foto: Ilustracija

Rastrzali im rance

Medvjedi napali turiste u Rumuniji

Rumunske vlasti saopštile su da su mrki medvjedi napali ili preplašili nekoliko turista na Karpatima.

Ambulanta u oblasti Prahova saopštila je da je čovjeku koji je kampovao u šumi u turističkoj oblasti pružena ljekarska pomoć zbog povrede ruke pošto ga je medvjed, koji je tragao za hranom, napao dok je turista spavao. 

Drugi turista koji je kampovao u šumi zadobio je povrede kada je juče medvjed upao u njegov šator. 

Spasilačke službe spasile su pet turista pošto ih je jurio medvjed sa svojim mladunčićima u dolini Prahova. Medvjedi su im rastrzali rance. 

Prošle nedjelje, dva čovjeka su smještena u bolnicu s teškim povredama pošto ih je medvjed napao u centralnoj Rumuniji. 

Vjeruje se da u Rumuniji ima više od 6.000 mrkih medvjeda.

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.