Predstavnici Prave krenuli na put izvinjenja u Knin

Predstavnici Prave krenuli na put izvinjenja u Knin

Predstavnici Prave krenuli na put izvinjenja zbog prisustva pukovnika Vojske Crne Gore na proslavi ''Oluje''. Time, poručuju, ispunjavaju isključivo moralnu obavezu prema tamošnjem srpskom življu, ali i svim Srbima koje je ovaj skandalozni čin zvanične Crne Gore uvrijedio.

"Svjedoci smo kakvu je regionalnu buru izazvalo prisustvo Pukovnika crnogorske vojske, gospodina Ivana Mašulovića, na proslavi godišnjice ''Oluje'' u Kninu. Prisustvo proslavi, osim što je narušilo odnose sa zvaničnom Srbijom, predstavlja neprijateljski akt i prst u oko svim srpskim žrtvama te vojne akcije, ili, bolje rečeno – pogroma. Treba istaći činjenicu da je ne mali broj žrtava – izbjeglica, utočište tada našao upravo u Crnoj Gori, što proizvodi zaključak da je crnogorska vlast, po ko zna koji put, ponizila i sopstvene građane", saopštili su iz Prave CG.

Prisustvo vojnog atašea Crne Gore proslavi Oluje nije, smatraju, samo anti-srpski čin, već i duboko anti-crnogorski, pa i anticivilizacijski.

"Zbog svega navedenog, Prava Crna Gora smatra da je osim oštrih osuda koje su stizale od strane opozicionih i drugih adresa, potrebno otići korak dalje i konkretno djelovati. S tim u vezi, predsjednik Prave Crne Gore, Marko Milačić, i generalni sekretar Vladislav Dajković, boraviće u dvodnevnoj posjeti Kninu, gdje će se sastati sa predstavnicima srpskog naroda, ali i više srpskih porodica. Cilj putovanja jeste upućivanje simboličnog izvinjenja bratskom srpskom narodu u Hrvatskoj, ali i uopšte srpskom narodu, povodom nečuvenog prisustva predstavnika VCG na proslavi ''Oluje''. Sigurni smo da će naše simbolično izvinjenje biti zapravo glas većinske Crne Gore",izjavili su ono.

Prava Crna Gora poštuje državu Hrvatsku, njen Ustav i zakone, te se ni u kom smislu neće miješati u njihovu unutrašnju politiku, već ovim putovanjem ispunjavamo isključivo moralnu obavezu prema tamošnjem srpskom življu, ali i svim Srbima koje je ovaj skandalozni čin zvanične Crne Gore uvrijedio.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.