Neće biti vanredne sjednice Skupštine o prisustvu Mašulovića na proslavi
Lideri DF-a

DF nije prikupio potpise 27 poslanika

Neće biti vanredne sjednice Skupštine o prisustvu Mašulovića na proslavi "Oluje"

Demokratski front nije uspio da sakupi 27 potpisa opozicionih poslanika kako bi se zakazala vanredna sjednica Skupštine Crne Gore, a povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore Ivana Mašulovića na proslavi obilježavanja "Oluje".

"DF sa žaljenjem konstatuje da nijesmo uspjeli da skupimo 27 potpisa opozicionih poslanika, kako bi se zakazala vanredna sjednica Skupštine Crne Gore povodom prisustva vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore na proslavi obilježavanja etničkog čišćenja Srba iz Hrvatske u zločinačkoj operaciji "Oluja"", saopšteno je iz ovog političkog saveza.

Iz DF-a su se zahvalili poslanicima Srđanu Miliću, Danijeli Pavićević, Goranu Daniloviću, Goranu Radonjiću, Anki Vukićević i Aleksandru Damjanoviću koji su podržali njihovu inicijativu.

"Podršku za inicijativu, kojom bi se osudio sramni čin Vlade CG i pokrenulo pitanje odgovornosti vrha režima, nijesmo dobili od stranaka Ranka Krivokapića, Alekse Bečića, Dritana Abazovića i Miodraga Lekića. Konstatujemo da pojedine stranke čak nijesu našle za shodno da makar ispoštuju građane, i objasne zbog čega je za njih neprihvatljiva ova inicijativa", kažu iz DF-a.

Ističu da bojkot parlamenta ne može biti razlog i izgovor, jer kako kaži nisu ni tražili da partije koje su u bojkotu učestvuju u zasijedanju, već samo da stave potpis na inicijativu, "i tako omoguće da čitava javnost čuje raspravu o jednom problemu koji će definitivno određivati buduće političke odnose i sudbinu Crne Gore".

"O njihovom ponašanju neka sude građani. DF će svakako pronaći način da ovo pitanje aktuelizuje na prvom narednom  zasijedanju parlamenta, jer ne želimo da dozvolimo, zbog svojih predaka i potomaka, da zbog izdaje vrha režima ostane sramota na licu Crne Gore. Skandal u Kninu pokazao je da za Crnu Goru postoje dva puta – da, kao u ovom trenutku, bude okupirani protektorat i kolonija, ili da podigne glavu, drži do sebe i svog dostojanstva, i do svojih istorijskih prijatelja i saveznika", poručili su iz DF-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.