Metar kvadratni stana u izgradnji poskupio do čak 300 eura
Ilustracija

Podgorica

Metar kvadratni stana u izgradnji poskupio do čak 300 eura

Cijene i prodaja stanova su se povećale posljednjih mjeseci u Podgorici, tako da je metar kvadratni stana u izgradnji poskupio od 100 do čak 300 eura, saopštila je direktorica jedne podgoričke agencije za nekretnine Mira Radović.

"Cijene stanova su se posljednjih četiri-pet mjeseci primjetno povećale. Smatram da je rast cijena povezan sa projektom 'Hiljadu plus', jer je rast započet krajem marta i početkom aprila", kazala je Radović za Pobjedu.

Ona je podsjetila da je ova agencija ranije stanove u izgradnji u podgoričkom naselju Stari aerodrom prodavala po cijeni od 1.000 do 1.100 eura po kvadratu, a sada takve stanove nude po 1.250 eura.

Stanovi u bloku oko Delta sitija prodavali su se ranije od 1.250 do 1.300, a sada od 1.350 do 1.400 eura po metru kvadratnom.

"Došlo je do rasta cijena stanova na svim lokacijama na nivou cijele Podgorice, od nekih minimum 100 eura povećanja po kvadratu u izgradnji do čak i 300 eura po kvadratu. Po cijeni ispod 1.200 do 1.250 eura po kvadratu u Podgorici ništa valjano ne možete naći", rekla je Radović.

Dodala je da se najviše traže stanovi u dijelu grada Preko Morače, u okolini Delta sitija, odnosno Siti kvartu, kao i jednosobni stanovi na Starom aerodromu.

 "U posljednje vrijeme su se pojavili i kupci koji traže i stanove u starogradnji u kvalitetnijim zgradama. Teško da se može naći stariji stan na bilo kojoj lokaciji po cijeni ispod 1.000 eura", naglasila je Radović.

Rekla je da njihova agencija nema poslovnog interesa, odnosno dogovora i ugovora sa investitorima, što se tiče projekta "Hiljadu plus".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.