Napravite prostora u G-mailu pomoću ovog korisnog alata
Foto: Ilustracija

Da ne pukne po šavovima

Napravite prostora u G-mailu pomoću ovog korisnog alata

Obzirom da svi koji imaju Gmail ovaj besplatni Google-ov servis počnu da koriste kao neku vrstu arhive, kad-tad će se dogoditi da e-sanduče skoro pa pukne po šavovima.

Svakodnevno brisanje novih mejlova da bi primali nove je dosadno, stoga se poslužite bržim načinom i očistite bar jedan dio svog e-maila.

Da biste stvorili mjesta za arhivu, možete izbrisati i datoteke koje vam ne trebaju, a nalaze se na vašem "Google Drive"-u i na "Google Photos".

Potom iskoristite pretragu u Gmail-u kako biste pronašli velike fajlove. Na primjer, ako upišete "has:attachment jpg" u pretragu imaćete pregled poruka koje u prilogu imaju fotografije koje mogu zauzimati puno mjesta. Izbrišite one koje vam više ne trebaju.

Takođe, možete pretražiti Gmail po veličini poruke. U pretragu unesite na primjer "larger:5mb" ako želite pronaći poruke s atačmentima većim od 5 megabajta. Možete iskušati i besplatni servis kao što je "Find big mail", koji razvrstava e-poštu po veličini, savjetuje "Make use of it" na kojem ćete pronaći još mnoštvo tech savjeta.

Nakon što izbrišete poruke, otvorite "Trash" i odaberite "Delete forever" kako ne biste čekali da ih Gmail automatski obriše 30 dana nakon što ste ih obrisali, piše "Novi list".

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.