Najtopliji Glavni grad na Balkanu danas

Vrućine ispraznile podgoričke ulice (FOTO)

Talas visokih temperatura, koji je ovih dana zahvatio područje Crne Gore, danas se posebno osjeća u glavnom gradu - Podgorici. Ulice Podgorice skoro su prazne, a oni koji se zateknu na ulici, osvježenje traže na gradskim česmama.

U Podgorici je u 13 časova izmjerena temperatura od 35 stepeni Celzijusa. Trg nezavisnosti, koji je inače ferekventan u ovo doba godine, danas je prazan. Takođe, Hercegovačka, Njegoševa i Bokeška ulica danas su usljed velikih vrućina bile skoro prazne, a u baštama podgoričkih lokala se može vidjeti tek po koji gost, javlja Anadolija.

Gradske česme, kojih u centru Podgorice ima na nekoliko mjesta, usljed velikih vrućina su od velike pomoći za građane. 

Podgorica je sa temperaturom od 35 stepeni Celzijusa danas najtopliji glavni grad na Balkanu. 

Meteorolozi do kraja dana prognoziraju sunčano i veoma toplo vrijeme, sa dnevnom temperaturom do 37 stepeni po Celzijusu. Za naredne dane, prognozira se takođe veoma toplo vrijeme, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 38 stepeni. 

Preporuka ljekara za ovako tople dane jeste izbjegavanje izlaganju suncu u najtoplijem dijelu dana. 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.