Uz prijetnju nožem pljačkao kladionice u Budvi, Baru i Nikšiću
Ilustracija

Uhapšen Podgoričanin

Uz prijetnju nožem pljačkao kladionice u Budvi, Baru i Nikšiću

Budvanska policija rasvijetlila je četiri razbojništva i jednu tešku krađu. Od ovih pet krivičnih djela dva su počinjena u Budvi, dva u Baru i jedno u Nikšiću. Lice osumnjičeno da ih je izvršilo, P.Š. (26) iz Podgorice, je lišeno slobode.

Službenici CB Budva su lišili slobode P.Š. sinoć, 5. avgusta tokom zasjede, dok je on danas, uz posebne izvještaje kao dopune krivičnih prijava prethodno podnijetih protiv nepoznatog izvršioca, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru.

Osumnjičeni P.Š. je, kako se sumnja, dva krivična djela u Budvi – razbojništvo i tešku krađu počinio u februaru ove godine.

"On je, sumnja se, krivično djelo razbojništvo počinio na način što je, 20.02.2018. godine, ušao u objekat kladionice „Volcano d.o.o. Vezuv“, koja se nalazi u naselju Podkošljun, gdje je prijetnjom da će izvaditi nož iza pojasa radnicu primorao da mu preda pazar u iznosu od 570 eura. P.Š. je, sumnja se, krivično djelo teška krađa počinjeno na drzak način izvršio osam dana kasnije, 28.02.2018. godine, u objektu kladionice „Lob“ u naselju Podkošljun odakle je, dok je radnica sjedjela za pultom, iz ladice radnog stola koji se nalazio do pulta izvadio i otuđio kovertu u kojoj je nalazilo 400 eura", saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije dodaju da su tokom kriminalističke obrade ova dva predmeta rasvijetljena još tri krivična djela za koja se sumnjiči P.Š, i to dva krivična djela razbojništvo počinjena u januaru i avgustu ove godine u Baru na štetu dva objekta sportskih kladionica „Volcano d.o.o. Vezuv“ i jedno krivično djelo razbojništvo u Nikšiću počinjeno u februaru ove godine takođe na štetu objekta  sportske kladionice „Volcano d.o.o. Vezuv“.

"Osumnjišeni P.Š. je državnom tužiocu u ODT u Kotoru priveden uz posebne izvještaj za dva krivična djela počinjena u Budvi, dok su službenici CB Bar i CB Nikšić uzeli izjave od njega u vezi sa krivičnim djelima počinjenim u ova dva grada te će stoga nadležnom tužiocu biti proslijeđeni i posebni izvještaji i za ova krivična djela", zaključuju iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.