Evo šta da jedete ako imate visok šećer
ilustracija

Ova hrana će poboljšati vaše zdravstveno stanje

Evo šta da jedete ako imate visok šećer

Uz ovakvu ishranu vaše zdravstveno stanje će se drastično poboljšati!

Ako bolujete od dijabetesa ovo je hrana koju treba da jedete za doručak, ručak ili večeru!

Šećeraši treba posebno da paze kako se hrane, a evo koja hrana sprječava visok šećer u krvi, prenosi  Alo.

Dijabetičari obavezno moraju da imaju tri obroka i dvije užine, jer svako preskakanje jela može biti rizično. Kada ne jedemo, jetra oslobađa glukozu, zato je doručak neophodan obrok kako biste sprječili skok šećera u krvi.

Stručnjaci preporučuju da za doručak pojedete parče tosta od žitarica od cijelog zrna sa kikiriki puterom i jednu manju bananu. Možete pojesti i žitarice sa mlijekom ili jaja sa pečurkama i paprikom, a za užinu jednu pomorandžu. 

Za ručak se predlaže da jedete salatu od krastavaca, celera, šargarepe, spanaća sa nemasnim mesom ili da pojedete sendvič sa nemasnim mesom, poput grilovane ćuretine ili piletine sa dodatkom od povrća.

Takođe, dobar ručak za šećeraše je tuna, integralna pasta ili supa.

 Za večeru možete da pojedete malo pečene piletine sa kuvanim graškom, lazanje od povrća ili salatu od zelenog povrća sa piletinom.

Važno je znati da dijebetičari ne smiju da unesu više od 60 grama ugljenih hidrata po obroku. Prije nego što napravite svoj jelovnik, obavezno se konsultujte sa ljekarom koji će vam u procjeni rezultata preporučiti najbolji način ishrane.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.