Koncert „Tri dive“ - rasprodat

Tereza Kesovija, Gabi novak i Radojka Šverko u Kotoru

Koncert „Tri dive“ - rasprodat

Tri velike dive naših prostora, Tereza Kesovija, Gabi Novak i Radojka Šverko nastupiće na ovogodišnjem KotorArt Don Brankovim danima muzike u ponedjeljak 6. avgusta.

"Na koncertu koji će biti održan na Ljetnjoj pozornici, s početkom u 22 sata, ove velike umjetnice džez i pop muzike podsjetiće nas hitova koji traju godinama i koji se slušaju u svako doba dana. Uz njih, nastupiće poznati džez umjetnici kao instrumentalna potpora: gitarista Ante Gelo, basista Robert Vrbančić i pijanista Matija Dedić", navode iz PR službe Međunarodnog festivala KotorArt.

Dodaju i da je zbog velikog interesovanja publike, koncert rasprodat.

TerezaKesovija3

Tereza Kesovija je više od četiri decenije nastupala i bila nagrađivana na svim domaćim (jugoslovenskim) festivalima. Nastupe u Francuskoj započela je 1965. godine, sarađujući sa zvijezdama kao što su Serž Lama, Tino Rosi, Žilber Beko, Rita Pavone; dva puta je pjevala na takmičenju za Pjesmu Evrovozije. Dobitnica je brojnih nagrada, a predsjednik Republike Francuske odlikovao je i proglasio Vitezom visokog odličja za doprinos u kulturi (1999).

22197A7088D6490EB597137ACA90CD08

 Gabi Novak je karijeru započela radeći s Big bendom u Lju­bljani, nakon čega su uslijedili nastupi na festivalima kao što su Zagrebački festival zabavne glazbe (Zagrebfest) s pjesmom Ljubav ili šala, Bledski džez festival u duetu s čuvenim Lujem Armstrongom, Beogradsko proleće, festivali u Splitu i Opatiji. Dobitnica je nagrade Porin za najbolji ženski vokal (Pjesma je moj život, 2003), kao i za poseban doprinos hrvatskoj zabavnoj muzici 2006. godine. 

radojkasverko4

Radojka Šverko je prekretnicu u karijeri imala 1970. godine, kada je s pjesmom The World is Mine pobijedila na festivalu u Rio de Žaneiru, nakon čega su uslijedili nastupi na festivalima u Tokiju, Seulu, Atini, Portoriku, Karakasu, Los Anđelesu, Njujorku, kao i redovni nastupi na jugoslovenskim festivalima. Pjesmu Kud plovi ovaj brod otpjevala je na vrhuncu međunarodne karijere na Splitskom fes­tivalu (1970).

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.