Stiven Sigal će raditi na poboljšavanju odnosa Rusije i SAD-a
Putin i Sigal

Specijalni izaslanik

Stiven Sigal će raditi na poboljšavanju odnosa Rusije i SAD-a

Američki glumac koji je dobio rusko državljanstvo Stiven Sigal imenovan je za specijalnog predstavnika za rusko-američke humanitarne veze.

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije saopštilo je da je Sigal imenovan na poziciju specijalnog predstavnika kako bi doprinio poboljšanju, u posljednje vrijeme narušenih, odnosa između SAD-a i Rusije.

Sigal će biti fokusiran na humanitarne odnose između dvije zemlje.

“Sigal će u ime Ministarstva vanjskih poslova Rusije, raditi na poljima kulture, umjetnosti, društva i mladih",  pojašnjeno je.

Glumac koji će biti angažovan na poziciji sličnoj UN-ovom ambasadoru dobre volje, neće primati novčanu naknadu za svoj rad.

Sigal, poznato lice iz akcionih filmova, 2016. dobio je rusko državljanstvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.