Japan: Muškarci počeli da nose suncobrane, dijele ih zaposlenima u javnoj službi
Foto:Fiji Times

Velike vrućine

Japan: Muškarci počeli da nose suncobrane, dijele ih zaposlenima u javnoj službi

Lokalne vlasti na sjeveru Japana koji je zahvatio toplotni talas, odlučile su da zaposlenim muškarcima u javnoj službi podijele suncobrane koje obično nose žene zabrinute za svoj ten.

Vlasti Saitame, oblasti gdje je već nekoliko dana temperatura viša od 40 stepeni Celzijusa, pokrenule su ove nedelje akciju podjele suncobrana muškarcima.

Cilj te akcije predstavlja smanjenje rizika od toplotnog udara, rekli su zvaničnici.

Riodži Kurihara, zaposleni u javnoj službi koji je dobio suncobran, rekao je da nije nikada vidio muškarca da nosi suncobran misleći da to rade samo žene.

"Zbog toga nikada nisam ni pomislio da koristim suncobran", rekao je Kurihara i dodao da se sada ne odvaja od njega.

Mnogi muškarci nisu ipak spremni da ga nose. "Ja neću to da nosim. To je za djevojke. Više volim da stavim kapu i zaštitnu kremu", rekao je jedan student. 

U toplotnom talasu koji je u julu zahvatio Japan, umrlo je 119 osoba dok je 49.000 zatražilo ljekarsku pomoć.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.