Rožaje: Spriječena likvidacija, deaktiviran eksploziv ispod vozila preduzetnika
Eksplozivna naprava nakon demontiranja, foto:Uprava policije

Rožaje: Spriječena likvidacija, deaktiviran eksploziv ispod vozila preduzetnika

Rožajska policija je danas sa pravovremenim mjerama i radnjama, zajedno sa službenicima Grupe za antiterorističke preglede, koordiniranim aktivnostima spriječila planiranu likvidaciju u Rožajama.

Službenici OB Rožaje su danas,3. avgusta oko 10 sati i 45 minuta obaviješteni da se ispod vozila „Audi Q7“, koje koristi A.H, a koje se nalazilo u dvorištu njegove porodične kuće u Rožajama, nalazi sumnjivi predmet za koji se pretpostavlja da je eksplozivna naprava.

"Na lice mjesta su odmah upućeni službenici OB Rožaje radi obezbjeđivanja lica mjesta do dolaska Grupe za antiterorističke preglede Sektora za obezbjeđenje ličnosti i objekata. O događaju je odmah obaviješten i državni tužilac u ODT u Rožajama", saopšteno je iz Uprave policije.

Na licu mjesta je izvršen uviđaj, kojom prilikom je ustanovljeno da se radi o improvizovanoj eksplozivnoj napravi velike razorne moći, koja je sadržala veliku količinu TNT-a.

"Ova eksplozivna naprava je bila povezana sa elektronskom pločom na kojoj se nalazila SIM kartica, kao i detonatorska kapisla koja služi za aktiviranje eksplozivne naprave na daljinu. Improviozovana eksplozivna naprava je deaktivirana od strane službenika Grupe za antiterorističke preglede, čime su spriječene eventualne posljedice po život i tijelo i imovinu koje su mogle nastati aktiviranjem ove naprave", kazali su iz policije.

Dodaju da će svi izuzeti tragovi biće upućeni u Forenzički centar radi vještačenja.

"Biće preduzete i druge policijsko – tužilačke mjere i radnje radi identifikovanja lica koje je počinilo krivična djela izazovanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kako je tužilac i kvalifikovao ovaj događaj", zaključuju iz policije.

Kako nezvanično saznaje Radio Crne Gore, riječ je o vozilu rožajskog preduzetnika Reša Hodžića.

Hodžić je ranije danas kazao da ne sumnja ni na koga, jer se radi o časnoj porodici koja se uspješno bavi preduzetništvom i da se nikom nije zamjerio ko bi imao namjeru da na tako monstruozan način nanese štetu njemu i njegovoj porodici.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.