Veljović: Rješavanje stambenih i drugih socijalno – ekonomskih pitanja policajaca izuzetno važno
Sa sastanka, foto:Uprava policije

Sindikat će imati podršku menadžmenta UP

Veljović: Rješavanje stambenih i drugih socijalno – ekonomskih pitanja policajaca izuzetno važno

Sindikat Uprave policije, koji je samostalan i nezavisan će imati podršku menadžmenta Uprave policije u svim daljim nastojanjima usmjerenim na primjenu dosadašnjih i utvrđivanju novih modaliteta na poboljšanju materijalne situacije policijskih službenika, kao i pravnog rješavanja i zaštite njihovih radnih prava i obaveza, poručio je danas direktor policije Veselin Veljović.

Direktor Uprave policije MUP-a Veselin Veljović se danas sa saradnicima sastao sa predsjednikom Sindikata Uprave policije Mladenom Šuškavčevićem i članovima Glavnog odbora ovog Sindikata.

Sastanak je upriličen povodom sagledavanja stanja i onoga što je do sada urađeno u rješavanju egzistencijalnih i drugih socijalnih pitanja službenika Uprave policije, kao i povodom analize adekvatnosti i nivoa sindikalne zaštite policijskih službenika u vezi sa njihovim radnim i statusnim pravima i obavezama, saopšteno je iz Uprave policije.

Veljović je, kako se navodi, kazao da rješavanje stambenih i drugih socijalno – ekonomskih pitanja službenika policije smatra izuzetno važnim, te da poboljšanje kvaliteta života, standarda i uslova na radu predstavlja jedan od bitnih preduslova za pružanje kvalitetnog i adekvatnog odgovora policijskih službenika prema povjerenim poslovima i zadacima.

Direktor Uprave policije je izrazio zadovljstvo time što je Sindikat Uprave policije, čije članstvo je najbrojnije među sindikalnim organizacijama, ostao jedinstven.

"On je pohvalio dosadašnje aktivnosti Sindikata Uprave policije kojima je u prethodnom periodu, kroz više modaliteta, riješeno stambeno pitanje za oko 15% policijskih službenika i naglasio da je važno intenzivirati zalaganje Sindikata, kroz inicijative, projekte i partnerstva, kako bi u narednom periodu stambena i druga važna egzistencijalna pitanja bila riješena za što veći broj policijskih službenika, u sve tri regije naše države, shodno realnoj dinamici koja će biti utvrđena", stoji u saopštenju.

"Sindikat Uprave policije, koji je samostalan i nezavisan će imati podršku menadžmenta Uprave policije u svim daljim nastojanjima usmjerenim na primjenu dosadašnjih i utvrđivanju novih modaliteta na poboljšanju materijalne situacije policijskih službenika, kao i pravnog rješavanja i zaštite njihovih radnih prava i obaveza", kazao je Veljović.

Predsjednik Sindikata Uprave policije Mladen Šuškavčević je istakao da je Sindikat prethodnih godina imao punu podršku menadžmenta Uprave policije i Ministarstva unutrašnjih poslova i izrazio uvjerenje da će uspješna saradnja, sa konkretnim rezultatima, ubuduće biti na još većem nivou.

"Osim stambene problematike, od posebnog značaja su i pitanja koja se tiču izrade posebnog kolektivnog ugovora, kojim na realan i najpravičniji način treba utvrditi i precizirati radna prava i obaveze i druga prava koja proističu iz radnih odnosa, a čemu je potrebno posvetiti dužnu pažnju kako bi policijski službenici bili adekvatno tretirani na radu kao i zaštićeni u slučaju potrebe pravne zaštite", smatraju u Sindikatu.

Direktor i predsjednik Sindikata će, kako je saopšteno nakon sastanka, nastaviti konstruktivnu saradnju u narednom periodu, kako bi dinamika rješavanja stambenih i drugih pitanja u nadležnosti Sindikata bila što intenzivnija i efikasnija, pri čemu će sa posebnom pažnjom i senzibilitetom biti tretirani dalja mogućnost i načini pomoći u rješavanju egzistencijalnih potreba službenika policije čija djeca ili drugi članovi porodice imaju posebne potrebe ili u čijim porodicama postoje neke druge posebne i specifične okolnosti.   

           

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.