Jednom Bjelopoljcu krivična zbog šenlučenja, drugi lišen slobode zbog pištolja u vozilu
Ilustracija

Bijelo Polje

Jednom Bjelopoljcu krivična zbog šenlučenja, drugi lišen slobode zbog pištolja u vozilu

Bjelopoljska policija je u nastavku akcije otkrivanja i suzbijanja nelegalnog držanja oružja i eksplozivnih materija, kod dva lica pronašla dva pištolja i municiju.

Naime, službenici CB Bijelo Polje su, 1. avgusta oko 13 časova, nakon saznanja da jedno lice šenluči u mjestu Rakonje, na licu mjesta zatekli L.C. (69) iz Bijelog Polja, koji je, kako se sumnja, šenlučio na način što je pucao uvis iz vatrenog oružja. 

"Policijski službenici su tom prilikom oduzeli pištolj marke ČZ VZOR kalibra 7,65 mm. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da se protiv L.C. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", saopšteno je iz Uprave policije.

Takođe, istog dana oko 23 sata i 45 minuta postupajući na osnovu operativnih informacija, službenici CB Bijelo Polje su kontrolisali pmv marke „Audi VI“ budvanskih registarskih oznaka kojim je upravljao Ž.K. (31) iz Bijelog Polja. 

"Pregledom vozila policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „HS – 9“ kalibra 9 mm sa okvirom i 14 komada municije u ilegalnom posjedu", navode iz policije.

O događaju je kako se dodaje u saopštenju, obaviješten državni tužilac u ODT u Bijelom Polju koji je naložio da se Ž.K. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio  krivično nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.